Kurkistuksia 2

Nuoruus

13-vuotiaana sairastin keuhkokuumeen. Sairauslomalla tutustuin vanhempieni kirjahyllyyn. Waltarin Johannes Angelos, Motramin Sinisen meren sankari ja Legerin Kardinaali – enkä ollut enää entiseni. En tiedä, tekikö Waltari minusta tarinan ystävän, Motram antiikin ihailijan ja Leger uskonnottoman, mutta ainakin he osoittivat minulle tien. Oikea herkkyystila ja oikeat kirjat ovat edelleen tavoitteeni elämän mittaiselle kirjallisuusharrastukselle.
 
Muuten nuoruus meni urheillessa ja soitellessa. Ja tyttöjen kanssa sählätessä, sillä siihen harrastukseni kai lopulta tähtäsivät. Jatkuvaa yhteensovittamista se oli, urheilupiireihin olin liian boheemi ja muusikkopiireihin liian kunnollinen. En halunnut valita, vaikka puolittaista sitoutumistani ihmeteltiin. Ammattia harrastuksistani en haaveillut, todellisten lahjojen puuttuessa painoin asenteella. Urheilussa pidin hyvän fysiikan antamasta, kokonaisvaltaisesta hyvän olon tunteesta. Musiikissa omien biisien tekeminen toi toisenlaisia ilon ja onnistumisen tunteita.

Molemmista on edelleen mukavia muistoja. Wondoon ei rohjopolvi enää taivu, mutta silloin tällöin otan vielä kitaran käteeni. Mutta eihän onnesta lauluja voi tehdä, korkeintaan ajan puutteesta blogin. Mutta mitä tahansa teenkin, teen sen kotikirjastossamme. Kuinka onnekasta on päätyä naimisiin kirjan rakastajan kanssa.

En myönnä olevani tyylipuhdas misantrooppi, mutta oman osani olen kaupunkeja kiertänyt, maitakin. Nykyään matkailen mieluummin kirjojeni avulla. Kirjastoomme kuuluu toki myös valaistu kaappi, jonka sisältö tarvittaessa tukee teleportaatiota. Zinfandelin tai Islayn saattelemana tervehdin teitä, oi kanssa eläjät. Olkaa armollisia itsellenne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti